Один із кандидатів у мери Харкова зійшов з дистанції - відома причина

Валерій Говоров є депутатом облради від партії ОПЗЖ, яка офіційно підтримала іншого кандидата в мери Харкова

У Харкові Валерій Говоров, який був офіційно зареєстрований кандидатом як самовисуванець на позачергових виборах Харківського міського голови, відкликав свою заяву про участь у перегонах. Про це стало відомо з повідомлення голови Харківської виборчої комісії Олени Матвієнко, яке передає "Суспільне".

За її словами, Говоров подав заяву про свою відмову від балотування у мери напередодні, 4 травня, хоча ще 28 вересня він був включений до переліку кандидатів, зареєстрованих та прийнятих до участі у виборах.

Офіційне рішення комісії про зняття його з виборів буде ухвалене 7 жовтня на відповідному засіданні.

За умовами проведення місцевих виборів, кандидати мають внести заставу у розмірі 270 тисяч гривень, які й сплатив Валерій Говоров. За словами Олени Матвієнко, цю суму екскандидат отримати назад не зможе.

Сам Валерій Говоров, який є депутатом Харківської облради від партії "Опозиційна платформа — За життя", своє рішення про відмову участі у виборах коментувати відмовився.

Щоправда, раніше ОПЗЖ опублікувала офіційну заяву щодо своєї підтримки на виборах мера Харкова кандидата Михайла Добкіна, а також звернулася до своїх членів та депутатів з рекомендацією про безумовну підтримку Михайла Добкіна під час виборчої кампанії у Харкові.

Як передавали "Коментарі", у зверненні ОПЗЖ також йшлося про те, що підтримка інших кандидатів чи самовисування членами партії будуть розцінені як порушення партійної дисципліни, а порушників виключать з партії та позбавлять депутатських мандатів.

Це звернення було опубліковане 29 вересня, наступного дня після того, як Валерій Говоров подав документи та отримав посвідчення кандидата.



Ося

6 жовтня 2021, 05:53

По ее словам, Говоров подал заявление о своем отказе баллотироваться в мэры накануне, 4 мая, хотя еще 28 сентября он был включен в перечень кандидатов Вы хоть читаете то что публикуете??? 4 мая ??? Может ещё и прошедшего года ???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися