У Харкові війна соціологій вийшла на позамежний рівень, соцопитуваннями вірити не варто - експерт

Політолог не вірить, що вибори відбудуться без проведення другого туру

Жодній соціології, яка публікується з виборів харківського міського голови, вірити не можна, адже сьогодні в Харкові війна соціологій вийшла на позамежний рівень. Про це заявив харківський політолог, експерт Українського інституту політики Микита Трачук, пише інформаційне агентство "Regio News".

Зокрема, відповідаючи на питання, наскільки великий розрив у рейтингу між топовими кандидатами на пост мера Харкова - колишнім мером і губернатором Михайлом Добкіним і чинним в.о. градоначальника Ігорем Тереховим, експерт заявив:

"Мені здається, що специфіка цієї виборчої кампанії по Харкову полягає в тому, що війна соціологій, яка далеко не ноу-хау в нашій політиці, вийшла у нашому місті на позамежний рівень".

"Я б не вірив жодній соціології з тієї, що публікується. Навіть закрита соціологія, яку я можу спостерігати, навіть до неї у мене великі питання. Тому, що публікується, я не вірив би зовсім", - додав Трачук.

Він нагадав, що публікувалася соціологія, де відставання Михайла Добкіна від Ігоря Терехова понад 30%.

"Я ні за кого не агітую, але у Михайла Марковича рейтинг впізнаваності в місті, грубо кажучи, на 40% більше, ніж у Терехова. Звідки такі цифри? Я не вірю в те, що вибори будуть в один тур", - зазначив політолог.

За його словами, якщо так все-таки відбудеться, "це буде свідчити про серйозні підтасовування і фальсифікації".

"Я б закликав взагалі не особливо дивитися на соціологію, тому що вона використовується, як елемент формування громадської думки у передвиборчій боротьбі. Буде цікаво за підсумковими результатами, коли їх визнає Центрвиборчком, згадати всю соціологію і порівняти, хто ж був хоча б мінімально близький до правди, а хто - ні", - заявив Трачук.



Иван

20 жовтня 2021, 13:34

явка будет низкая: ни один ни второй топ кандидаты энтузиазма у харьковчан не вызывают. Остальных кандидатов в своей массе и вовсе не знают.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися