Депутат від "слуг" заявив, що справу про підробку підпису Кернеса потрібно розслідувати

Кримінальне провадження у справі про підробку підпису Кернеса вже ведеться

Народний депутат і член фракції "Слуга народу" Олександр Бакумов заявив, що правоохоронні органи повинні активізувати розслідування справи про можливу підробку електронного підпису покійного мера Харкова Геннадія Кернеса. Відповідний коментар він дав УНН.

"Уже є кримінальне провадження. Отже, органи досудового розслідування повинні ефективно розслідувати його, досліджувати всі факти, які підтверджують або спростовують виявлене", - сказав чиновник і зазначив, що якщо буде встановлено факт підробки підпису Кернеса - треба пред'явити звинувачення винуватцям і передати справу в суд.

Контекст:

⬤ У німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу пішов із життя міський голова Харкова Геннадій Кернес. Його поховали 23 грудня на міському кладовищі №2. Близький друг мера бізнесмен Павло Фукс розповів, що коли Кернес прокинувся в "Шаріте", то взагалі не міг зрозуміти, як там опинився. Пізніше він прийшов до тями та навіть дивився телевізор. Також Фукс розповів, що після реанімації Кернеса перевезли в палату, де лікувався поляк, з яким він і спілкувався. У листопаді Кернес був бадьорий, але пізніше у нього відмовила нирка і почало боліти серце.

⬤ У Харкові 9 грудня 2020 року на підставі подання з електронним підписом Геннадія Кернеса секретарем міськради обрали Ігоря Терехова, який після смерті Кернеса став в.о. мера Харкова.

Кримінальне провадження через можливу підробку електронного підпису Кернеса було зареєстровано в січні цього року. Досудове розслідування у справі здійснює ГУНП в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися