Юлія Світлична подякувала виборцям, які прийшли на дільниці

Політологи вважають перемогу Світличної цілком закономірною

В неділю, 15 березня, на 179-му окрузі в Харківській області відбулися проміжні вибори народних депутатів України. За даними екзит-полів у виборчих перегонах з великим відривом лідирує кандидат у нардепи Юлія Світлична, повідомляє "Вечірній Харків".

Так, за депутата Харківської обласної ради Юлію Світличну свої голоси віддали понад 70% виборців. 

Лідер виборчих перегонів подякувала громадянам, які прийшли на дільниці, незважаючи на складні умови.

"Харківщина отримала свого народного депутата. І я вдячна сорока тисячам осіб, які прийшли на виборчі дільниці, незважаючи на складні умови. Це справжня громадянська позиція, - зазначила Світлична. - Безумовно, я вдячна більш ніж тридцяти тисячам людей, які віддали свої голоси за мене. Дякую також всім, хто забезпечував чесні вибори".

Юлія Світлична також сказала, що усвідомлює величезну відповідальність перед виборцями.

"Кожен кандидат, який хоче заслужити довіру людей, повинен спілкуватися з народом і підкріплювати свої слова конкретними справами. Протягом багатьох років ми робили саме так і будемо таким же чином будувати свою роботу в подальшому. Разом з людьми, орієнтуючись на інтереси людей і відстоюючи інтереси громади, - запевнила Юлія Світлична. - Коли така ситуація в країні, потрібно об'єднуватися, щоб захищати інтереси людей. Зараз не час для особистих амбіцій або конкуренції - час об'єднуватися і працювати".

За словами політолога Ігоря Поліщука, такий результат виборів цілком закономірний. Політолог впевнений, що перемогу зумовили дві базові причини: явний харизматичний ресурс Юлії Світличної, яка демонструє новий стиль політики, спрямований на конкретний результат і  "спад "зеленої ейфорії", яка була обумовлена особистим рейтингом Зеленського. 

"Люди бачать, що ефективність нової влади вкрай низька, і вже розуміють, хто реальний політик, а хто виїхав на словах і серіалах", - зазначив політолог.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що за результатами паралельного підрахунку, Юлія Світлична отримала 77,7% голосів виборців – майже в 10 разів більше, ніж ставша другою Вікторія Пташник. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися