У Харкові з'явиться турецьке Генконсульство

Генконсульство Туреччини відкриється у Харкові

У Харкові та Львові планують відкрити Генеральне консульство Туреччини. Про це розповів Президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу із Президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Варто зазначити, що зараз турецьке Генконсульство є лише в Одесі, а у Харкові та Дніпрі знаходяться лише Почесні Консульства Туреччини. У Харкові Почесне Консульство знаходиться на вул. Пушкінській, 57 та займається підтримкою турків на території України, а також розширенням ділових відносин між Туреччиною та Харковом у найрізноманітніших напрямках. Почесним консулом Турецької республіки у Харкові зараз є Володимир Білий.

Контекст:

Читайте також на порталі "Коментарі" - експерт пояснив, чим продиктоване бажання Ердогана бути водночас добрим і для Києва, і для Москви. 

Президенти України та Туреччини скріпили своїми підписами не лише договір про зону вільної торгівлі. Чиновники двох країн підписали ще кілька двосторонніх документів. Вони регулюватимуть співпрацю у сфері високих технологій, податкової та молодіжної політики. Про це повідомляє сайт президента.

Експерт із Близького Сходу Національного інституту стратегічних досліджень Микола Замікула зазначає, що візит до Києва Президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана є плановим. Він здійснений у рамках роботи Стратегічної ради високого рівня – формату взаємодії, що передбачає щорічні зустрічі глав держав.

Досягнуті домовленості сміливо можна охарактеризувати як проривні результати, адже будівництво заводу добре відомої турецької компанії Baykar з виробництва військових безпілотників стане її першим таким активом на території іноземної держави.









Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися