Місто за Харківщини стало побратимом австралійського Едвард-Рівер: що передбачає угода

В підписання угоди сприяв посол України на Зеленому континенті і представники української громади.

Депутати Лозівської міської ради підтримали рішення про побратимські відносини з містом Едвард-Рівер в Австралії. Сама угода була підписана під час онлайн-зустрічі 17 жовтня.

Обидва муніципалітети зобов’язуються докладати зусиль для сприяння розвитку культури, освіти, спорту, бізнесу, обміну інформацією та іншим напрямкам. Едвард-Рівер активно підтримуватиме жителів Лозівської громади у прагненні відбудови та відновлення.

На підписанні угоди Лозівську громаду представили перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков, секретар міської ради Юрій Кушнір, депутати Лозівської міської ради та начальник Управління економіки Сергій Гранкін. Від Едвард-Рівер – мер міста Пета Беттс, представник мерії Філ Стоун та радники. Також у зустрічі взяли участь посол України в Австралії Василь Мірошниченко та позаштатний радник Лозівського міського голови Денис Ганжа, які активно сприяли налагодженню співпраці між українським та австралійським містами.

Представники Едвард-Рівер наголосили, що на засіданні міської ради усі її члени одноголосно висловилися за підписання Угоди про міста-побратими. Підтримала рішення також місцева спільнота промисловців. Мер Едвард-Рівер Пета Беттс наголосила, що угода сприятиме новим можливостям економічної співпраці між містами, що мають багато спільного, зокрема, через акцент на розвитку агропромислового комплексу, а також необхідності розвитку транспортної інфраструктури. У майбутньому, саме у цих галузях, представники австралійської сторони планують втілити проєкти у життя.

Посол України в Австралії Василь Мірошниченко відзначив, що це великий крок солідарності з містом в Україні, яка зараз потерпає від російської агресії. Наголосив, усі ініціативи міста Едвард-Рівер, що направлені на підтримку відновлення Лозової, підтримуватимуться. Висловив сподівання на особисту зустріч з представниками Лозової у найближчий час.

Раніше "Коментарі.Харків" повідомляли, що 7 вересня, в режимі зум-конференції керівники Лозівської громади зустрілися з мером Едвард-Рівер Петою Беттс та представником мерії Філом Стоуном. Очільники міст вивчали напрямки взаємодії та домовилися, що укладуть договір про співпрацю між Лозовою та Едвард-Рівер, як містами-побратимами. Презентуючи Лозівську громаду, начальник управління економіки міської ради Сергій Гранкін розповів потенційним партнерам про те, що у період з 2015 по 2023 рік у громаді реалізовано понад 200 різноманітних проєктів на суму 500 мільйонів гривень. У співпраці з міжнародними організаціями втілено 21 проєкт на суму більш ніж 14 мільйонів євро. Не зважаючи на виклики воєнного часу, громада продовжує залучати кошти й розпочинає нові проєкти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися