Лозівська громада планує співпрацювати з містом в Австралії

Лозівський міський голова вже спілкувався з мером австралійського Едвард-Рівер

7 вересня, в режимі зум-конференції керівники Лозівської громади зустрілися з мером Едвард-Рівер Петою Беттс та представником мерії Філом Стоуном. Лозову представили Лозівський міський голова Сергій Зеленський, секретар міської ради Юрій Кушнір та начальник управління економіки Сергій Гранкін. Очільники міст вивчали напрямки взаємодії та домовилися, що укладуть договір про співпрацю між Лозовою та Едвард-Рівер, як містами-побратимами.

Презентуючи Лозівську громаду, начальник управління економіки міської ради Сергій Гранкін розповів потенційним партнерам про те, що у період з 2015 по 2023 рік у громаді реалізовано понад 200 різноманітних проєктів на суму 500 мільйонів гривень. У співпраці з міжнародними організаціями втілено 21 проєкт  на суму більш ніж 14 мільйонів євро. Не зважаючи на виклики воєнного часу, громада продовжує залучати кошти й розпочинає нові проєкти.

Представники мерії міста Едвар-Рівер висловили готовність до співробітництва з Лозовою. Вони також відзначили, що поки йде війна, на жаль, це можливо лише в рамках культурної співпраці.

"Насправді важко висловити свої співчуття та солідарність зі всіма українцями з приводу того,  що відбувається з вашою державою. Населення Австралії повністю відкрило свої серця і розум для українського народу. Підтримуємо ту воєнну допомогу, яку надає наш уряд Україні. В рамках своєї громади ми надали місця проживання для українців, які цього потребували.  Ми сподіваємося, що війна скоро закінчиться. Після її завершення будемо раді вітати лозівчан на своїй землі й у рамках співпраці відвідати місто-побратим.", - розповів представник мерії Едвард-Рівер Філ Стоун.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про нове місто-побратим для Харкова. Харківський міський голова Ігор Терехов 5 вересня зустрівся з керівництвом британського міста Лідс. Сторони домовилися про поглиблення двосторонньої співпраці між містами з метою укладання угоди про побратимство вже найближчим часом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Ігор Терехов подякував закордонним колегам за візит та підтримку Харкова під час війни. Він зазначив, що концепція відновлення Харкова зараз розробляється фондом саме британського архітектора Нормана Фостера. Пріоритетними напрямками взаємодії між містами Ігор Терехов назвав відновлення житла та розвиток відновлюваної енергетики. "Для нас дуже важливе ваше бажання підтримати рішення щодо встановлення побратимських відносин між нашими містами. Виклики війни змусили нас змінити пріоритети. Зараз для нас основне - відновити Харків, повернути наших людей, створити нові робочі місця, залучити інвестиції для розвитку науки та освіти. Крім того, ми серйозно налаштовані перейти на зелену енергетику, яка дуже розвинена у вас. Тому сподіваюся на підтримку, обмін досвідом і в цій сфері", - наголосив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися