У Харкові Словаччину міняли на Крим: Глава МЗС Словаччини відреагував на інцидент

Словаччина вибачилася перед Україною за невдалий жарт

Глава МЗС Словаччини Іван Корчок прокоментував вандалізм в Харкові. Про це повідомила "Європейська правда", посилаючись на Denik N.

Нагадаємо, 2 березня в ефірі Radio Expres прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович вирішив пожартувати про домовленості з Росією, в якій Словаччина закупила вакцину проти коронавірусу "Супутник V". Журналіст зазначив, що переговори тривали кілька тижнів та запитав, що Матович пообіцяв Росії в обмін на препарат. "Обіцяв їм Закарпатську Україну, - відповів прем'єр і дав зрозуміти, що так жартує. - Як ви думаєте, що я повинен був обіцяти їм? Я їм нічого не обіцяв, вони нічого від мене не хотіли". Після цього висловлювання, 4 березня, біля будівлі консульства Словаччини в Харкові з'явився напис "міняємо Словаччину на Крим".

"Інцидент показує, що слова у зовнішній політиці дійсно мають більшу вагу, ніж у внутрішній, та ми повинні зважити, як ми їх використовуємо", - сказав Корчок.

В той самий час глава словацького зовнішньополітичного відомства нагадав, що він сам уже вибачився перед своїм українським колегою за заяву прем'єр-міністра. Те ж саме зробив і прем'єр-міністр Ігор Матович.




Василий

11 березня 2021, 14:53

Александр, шо? :)

V

8 березня 2021, 13:08

Не вздумайте надпись стирать пусть будет на память .

Александр

8 березня 2021, 10:27

Василий, тебе самому надо букварь начинать учить в русском языке нет слова "походу"

Александр

8 березня 2021, 10:26

Василий, по ходу тебе самому надо букварь начинать учить,в русском языке нет слова "походу"

Сергей

8 березня 2021, 08:13

Закарпатье--почти Венгрия, там почти 80% жителей с паспортами Венгрии и флаги Венгрии весят на зданиях госучереждений рядом с украинским!!)))

Василий

8 березня 2021, 05:25

Какому неучу дали балончик в руки? Пусть начинает с букваря! Походу это уже или действие вакцины или проблема дистанционного обучения!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися