Росія перекриє газ: Вовчанськ готувався до цього кілька років

На що Вовчанськ замінить російський газ

Росія після запуску Північного потоку-2 може припинити транзит газу через Україну. Директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Сергій Магдисюк розповів, як із зазначеною проблемою боротиметься Вовчанськ, передає "Суспільне".

"Ми кілька років займалися цим питанням. Ми у всі об'єкти соцсфери — сади, школи, лікарні, будинки культури — поставили за бюджетні кошти альтернативні котельні, на пелетах чи брикетах. Тож є можливість не зупиняти роботу цих закладів і швидко перевести їх на альтернативні джерела", – сказав Магдисюк.

Крім цього, чиновник зазначив, що з обласного бюджету гроші виділяли на посилення вводів електропостачання. Іншими словами, якщо газ перестане надходити, то люди просто зможуть включити опалювальні прилади та електричні печі. У місті розгорнуть пункти обігріву з підвозом усіх першочергових речей, щоб забезпечити людей їжею, теплом та всім необхідним. Повноцінний план дій для такої ситуації у Вовчанську вже розробили.

Німецький регулятор призупинив процедуру сертифікації "Північного потоку-2" через неповну завершеність компанії-оператора газопроводу реєстрації додаткової компанії в Німеччині. Але такі дії Берліна не пов'язані з бажанням дати відсіч Кремлю через концентрацію військ на українському кордоні. Як передає видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив політичний експерт Олександр Юсупов.






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися