Зеленський заявив, що Росія може захопити Харків

Росія може спробувати окупувати Харків, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія може захопити Харків на підставі "захисту" російськомовного населення. Про це він розповів в інтерв'ю американській щоденній газеті The Washington Post.

"Скажу реально, якщо Росія вирішить посилити їх ескалацію, звичайно, вони це робитимуть на тих територіях, де історично проживають люди, які мали родинні зв'язки з Росією. Харків, який перебуває під контролем уряду України, може бути окупований. Росії потрібен привід: вони скажуть, що захищають російськомовне населення. Після окупації й анексії Криму ми розуміємо, що це можливо та може статися, але я не знаю, що вони збираються робити, тому що це великі міста. У Харкові проживає понад 1 млн жителів. Це не буде просто окупацією; це буде початком великомасштабної війни", – заявив Зеленський.

Контекст:

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент США Байден заявив, якщо Володимир Путін ухвалить рішення відправити свої війська в Україну, то це буде фатальною помилкою Росії. Санкційний удар торкнеться всіх життєво важливих сфер російської економіки.

Президент США заявив, що Росія може втратити важливу функцію для ведення торгівлі, якщо відбудеться вторгнення російських військ в Україну. Йдеться про банківські операції з доларами. У Кремлі відразу відповіли, озвучивши нову загрозу, що такі кроки Вашингтона можуть призвести до того, що в Україні розпочнеться нова "громадянська війна". Як передає портал "Коментарі", позицію керівництва РФ озвучив речник президента Росії Дмитро Пєсков.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися