Зеленський зустрівся з керівниками харківських вузів і дав нову установку

У зустрічі з президентом взяли участь ректор університету імені Каразіна Віль Бакіров, а також проректор юридичного університету імені Ярослава Мудрого В'ячеслав Комаров

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівниками кращих закладів вищої освіти України, серед яких були і харків'яни. У зустрічі від Харкова взяли участь ректор Харківського національного університету імені Каразіна Віль Бакіров, а також проректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого В'ячеслав Комаров. Про це повідомляє сайт Офісу президента.

За словами Зеленського, в Україні існує кадровий голод, і цю проблему має вирішувати вища освіта.

"Якщо ми нічого не будемо вирішувати саме з вами, то кадровий голод в країні так і залишиться. Цю проблему держава має вирішувати спільно з вищою освітою", – сказав Зеленський, підкреслюючи, що потрібно залучати до роботи талановитих студентів.

У майбутньому в Україні хочуть створити законодавчі умови для розвитку системи вищої освіти та її подальшої еволюції. Відтепер в контрактах з ректорами будуть з'являтися показники ефективності за певний час і механізми перевірки цих показників.

Раніше ми повідомляли, що колишній народний депутат України і екс-губернатор Михайло Добкін подав електронну декларацію за минулий 2019 рік, згідно якої придбав три мотоцикли, а також отримав від дружини в подарунок 10 млн грн.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися