Новий харківський мем: як зустріли президента Володимира Зеленського у метрошколі

Президент відвідав метрошколу в Харкові та поспілкувався з учнями

У межах робочої поїздки до Харківської області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з організацією навчання школярів на станції Харківського метрополітену "Університет". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Глава держави відвідав класи, де тривали уроки математики, англійської мови та музики. Володимир Зеленський поспілкувався з дітьми й поцікавився подробицями навчання. Учні розповіли Президенту про улюблені шкільні предмети та свої захоплення. Яскраве відео, яке вже поширилося у соцмережах та яке вже прозвали "новим харківським мемом", – це відео того, як один зі школярів дуже емоційно відреагував, коли побачив президента у своєму класі.

Крім того, Президент відзначив нагородами та почесними званнями педагогічних працівників Харківщини. Глава держави нагородив педагогів орденами княгині Ольги ІІІ ступеня, а також присвоїв почесні звання "Заслужений працівник освіти України" та "Заслужений вчитель України".

"Приємно бути на Харківщині, бачити дітей, їхні усмішки, оченята – маленькі, дуже приємні, але вже трішки дорослі – через усі випробування, які діти проходять разом з усією країною. Я хочу вам усім подякувати за те, що Харківщина не порожня, за те, що тут є прекрасні діти, люди різних професій. Безумовно, є ви – вчителі. Якщо є школа, навіть така креативна, є й життя. Дякую за вашу роботу, за служіння дітям України. Хочу подякувати за те, що ви в Україні, з українськими дітьми, дякую за те, що ви несете знання нашим дітям під час війни і що війна не зупинила вас", – наголосив Володимир Зеленський.

На станції "Університет" навчається 831 дитина із 40 класів, які закріплені за 11 закладами освіти.

Приміщення для навчання дітей розташовані на п’яти станціях Харківського метрополітену: "Університет", "Перемога", "Тракторний завод", "Метробудівників" та "Академіка Павлова". Сформовано 105 класів, у яких навчаються 2094 учні 1–11-х класів. Кабінети закріплені за 26 ліцеями. Діти навчаються у дві зміни.

Школярів з усього міста безкоштовно підвозять автобусами за 12 маршрутами в супроводі патрульної поліції. В автобусах із дітьми перебувають особи супроводу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ. Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Корисні контакти – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися