Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

АТ «Харківобленерго» опублікувало корисні номери телефонів на випадок, якщо немає світла

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ. Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ.

Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Для цього є декілька способів.

Наявність аварійних чи планових відключень можна перевірити у розділі "Відключення за адресою" на сайті товариства. У відповідній формі потрібно обрати зі списку, що випадає, ваш населений пункт, вулицю та номер будинку, а потім натиснути "Перевірити".

Інформацію про відключення також можна отримати або передати через мобільний додаток "Харенерго", зайшовши у відповідний розділ "Відключення".

 Те ж саме можна зробити через чат-боти обленерго у Viber абоTelegram @Kooz2bot.

Якщо вам не вдалося скористатися електронними сервісами товариства, ви можете зателефонувати до кол-центру "Харківобленерго" та повідомити про проблему за наступними номерами:

(057) 34-24-413,

(067) 23-40-413,

(063) 05-40-413,

(050) 05-40-413.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’янина змусили заплатити 370 тисяч боргу: кому був винен чоловік

Понад 370 тисяч гривень аліментів стягнули державні виконавці Індустріального відділу ДВС у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію відомства.

Наразі донька вже отримала кошти в повному обсязі, які її батько самостійно не сплачував протягом року. Відповідну суму арештували на рахунках боржника, куди надійшли грошові виплати при його звільненні.

Нагадаємо, що у разі прострочення щомісячних перерахувань аліментів, визначених законодавством, також передбачена сплата штрафних санкцій, зокрема: за 1 рік несплати – 20%, за 2 роки – 30%, за 3 роки – 50%. Дія воєнного стану цю норму не скасовує.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися