Колишня чиновниця Харківської міськради не змогла поновитися на посаді через суд: деталі

Суд не дозволив Грецькій-Миргородській поновитися на роботу до Харківської міськради

Харківський окружний адмінсуд відмовив у задоволенні позову Вікторії Грецької-Миргородської щодо поновлення на посаді у Харківській міськраді (в управлінні інноваційного розвитку та іміджевих проектів). Про це Харківському антикорупційному центру  стало відомо з рішення суду від 26 жовтня, інформують "Коментарі. Харків".

Нагадаємо, колишня керівниця управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Харківської міськради Вікторія Грецька-Миргородська намагалася через суд поновитися на посаді.

Суд відкрив спрощене провадження. Спочатку Грецька-Миргородська подала позов особисто до Харківського міського голови Ігоря Терехова, але суд залишив позовну заяву без руху. Після чого позов вже був поданий і до міськради, і до Ігоря Терехова, а третьою особою зазначено управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів.

Грецька-Миргородська просила суд визнати протиправним та скасувати розпорядження Харківського міського голови “Про проведення службового розслідування та відсторонення від здійснення повноважень на посаді” та зобов`язати Харківську міську раду допустити її до роботи на посаді заступника директора департаменту, начальника управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів департаменту у справах сім`ї, молоді та спорту.

У липні 2023 року ХАЦ опублікував розслідування щодо витрат на іміджеві проєкти міської ради за завищеними цінами.

Після чого міськрада призначила позапланову внутрішню перевірку в управлінні інноваційного розвитку та іміджевих проєктів, що тривала з 13 по 19 липня.

За результатами перевірки управління ліквідували, а Грецьку-Миргородську звільнили.

Детальні результати службового розслідування можна подивитися за посиланням.

У середині вересня Грецька-Миргородська та Віталій Сергійович Зайцев (ФОП, із яким укладали договори на розробку програмного забезпечення для БПЛА) отримали підозри щодо заволодіння бюджетними коштами на суму 3 млн грн.

“Міська влада не мала ані реальних потреб у закупівлі такого софту, ані фактичної можливості для подальшого його використання, адже жодного такого безпілотника на балансі Харківської міської ради немає. Про допомогу українським військовим у придбанні програм для бойових БПЛА також мова не йшла”, – йшлося у повідомленні СБУ.

Як зазначено у релізі СБУ, "частину грошей, що отримав Віталій Зайцев, він міг використати на придбання у вітчизняних програмістів для себе особисто аналогічного програмного забезпечення, яким “поділився” з міськрадою, а частину нібито перевів у готівку та розділив між собою та Грецькою-Миргородською".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Не всі Пункти Незламності Харківщини можна побачити на карті: подробиці

Наразі в Харківській області до роботи підготовлено 936 Пунктів Незламності: 912 пунктів уже розгорнули, ще 24 – в резерві. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Департаменту цивільного захисту ХОВА.

Пункти Незламності розгорнуто військовими адміністраціями всіх рівнів та органами місцевого самоврядування, підрозділами ГУ ДСНС України у Харківській області, на базі залізничних вокзалів та об’єктів відповідального бізнесу.

"З 20 жовтня громадяни можуть отримати інформацію про місце розташування та режим роботи Пунктів Незламності у мобільному застосунку "Дія". Проте з міркувань безпеки не всі пункти на території області висвітлені на інтерактивній мапі, їх адреси та розташування можна також дізнатися в органах місцевого самоврядування", – повідомляють у Департаменті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися