У Харкові для аукціону фото поліклініки №19 виставили разом із пацієнтами, але продати так і не змогли

Торги намагаються провести з серпня минулого року, але жоден покупець не бажає придбати міську поліклініку за запропоновані гроші

Будівлю заводу ДП "Завод "Радіореле", у якій розташована міська поліклініка №19, не можуть продати вже півроку. Про це свідчить інформація на сайті державних торгів "СЕТАМ".

Скандальну поліклініку, яку банк "Украгазбанк" забрав у якості зарахування кредиту у структур нардепа Фельдмана, виставили на аукціон на державному майданчику торгів "СЕТАМ". Перший аукціон мав пройти ще 31 серпня 2020 року, проте торги не відбулися. Після цього поліклініку намагалися продати 15 жовтня, потім 9 грудня, 25 січня, останній торги мали відбутися 17 березня, але також їх не відбулося. Причина проста - не були заявлені учасники торгів, тобто - покупці.

"Укргазбанк" хоче продати будівлю за 42 807 841,54 гривні. Це початкова ціна, крок аукціону складає 428 078,42 гривні.  Втім на жодні з запропонованих торгів покупці не прийшли.

У картці лоту є опис: "Нежитлова будівля літ. "А-8" загальною площею 7744,8 кв.м, за адресою: м.Харків, просп. Героїв Сталінграда, 23-А", також додані демонстраційні фото того, що продають. На них зображена будівля з усіх боків і зсередини. На одній з фотографій є навіть пацієнт - символ цинічності ситуації з продажу державної поліклініки на аукціоні.

Для довідки: ДП "СЕТАМ" — державне підприємство, що створено Міністерством юстиції України для сприяння реалізації державної політики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів або посадових осіб.

Нагадаємо, що раніше будівля за літерою А-8 належала структурам Фельдмана, а точніше, ЗАТ "Альпаріс", який виступив гарантом кредиту від "Укргазбанку" для "Концерн Авек та Ко". У якості застави використали саме цю будівлю. Угоду укладали у 2016 році на суму 264 мільйони гривень, і з тих пір кредит погашений не був, тому у 2019 році банк забрав будівлю у свою власність у якості задоволення вимог іпотекодержателя.

"Коментарі" повідомляли, що у міськраді збираються укласти договір оренди з власником будівлі, аби поліклініка не втратила своє приміщення. Придбати цю нерухомість Харків не має можливості - ціна завелика. Якщо ж будівлю все-таки придбають і новий власник відмовиться від такого орендаря як Міська рада, то поліклініку розформують по амбулаторіях разом із пацієнтами та медичним персоналом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися