У Харківської міськради немає грошей, аби викупити у банку поліклініку №19

У мерії сподіваються домовитися з власниками будівлі орендувати її і надалі, якщо ні - поліклініку розформують на амбулаторії

В.о. голови Харківської міськради Ігор Терехов впевнений, що місцеві мешканці не постраждають від того, що їхню поліклініку продають на аукціоні. Про це повідомляє прес-служба Харківської мерії.

За його словами, ситуація, яка трапилася довкола поліклініки, цілком зрозуміла.

"Я хочу вам нагадати історію, яка сталася. Один з підрозділів концерну "АВЕК", власником якого є народний депутат Фельдман, свого часу викупив це приміщення і пізніше заклав його в банк. Отримані кредитні ресурси не були повернуті, тому державний банк виставив приміщення 19-тої поліклініки на торги", - розповів Терехов.

За його словами, міськрада контролює ситуацію та готує договір оренди з власником будівлі, незалежно від того, продасть банк будівлю, чи ні.

"У нас налагоджено повний конструктив з "Укргазбанком", у заставі у якого знаходиться це приміщення. Готуємо договір оренди з банком. Ми не можемо викупити це приміщення, бо ціна на торгах нечувана. Тому якщо власник зміниться, будемо розмовляти про продовження договору оренди", - пояснив Секретар міськради.

Ігор Терехов заявляє, що майбутній власник може відмовити о продовженні оренди. У такому випадку планується перевести усіх робітників та людей, які обслуговуються о 19-ій поліклініці, у найближчі амбулаторії. Він пообіцяв, що ані медичні працівники, ані місцеві жителі не постраждають.

Будівлю, у якій розташована поліклініка №19, виставили на продаж на майданчику державних аукціонів "СЕТАМ". Її нинішнім власником є "Укргазбанк", який отримав будівлю у 2016 році від "Концерн Авек та Ко" та заставодавця ПрАТ "Альпаріс", який тоді і був власником будівлі. "Коментарі" розповідали, що у 2019 році кредит на 264 млн так і не був погашений, тому банк забрав будівлю у свою власність у якості задоволення вимог іпотекодержателя.



Алекс

18 березня 2021, 10:07

Живу как раз в этом районе и не представляю куда можно перевести жителей района?!Какие амбулатории?!Да тут рядом вообще ничего нет!!!

Татьяна

17 березня 2021, 22:23

Такие проходимцы, как Фельдман в тюрьме должны сидеть, а не торговать народным добром. Кто строил эту поликлинику? Фельдман? Или может быть "Укргазбанк"?или чао "Альпарис"? Все воры!!! Никому верить нельзя!!!!!

Алекс

17 березня 2021, 19:37

Считаю,что выборах мера,ни Терехов,ни Фельдман не должны получить голоса, пока не решат вопрос с поликлиники.

Вадим

17 березня 2021, 19:30

Судьба народа не интересует ни кого. Вот чем должен заниматься Национальный совет а не 30-и летней за давностью лет хренью

Антижид

17 березня 2021, 18:42

Ещё один пример вакханалии ттворимой в городе при Гепе. Как можно было продать здание больнице и при том действующей, да ещё и бандюку Фельдману... А сколько ещё "подарков " городу оставил лудший мер Гепа... Приватизированный парк Шевченко, здание БТИ... И это при том что все восстанавливалось из бюджета города..... Суки!!!

Містянин

17 березня 2021, 18:00

Самооборона, а вам не здається, що знагліла Харківська міська рада, коли продала поліклініку Федьдману? На що були розтринькані гроші? Відповідь: на іміджеві проєкти, у кращому випадку....

Самооборона

17 березня 2021, 17:04

А в чем прикол, кредит Фельдман брал на свой АВЕК, а выкупать должны Харьковчане ! Фельдман совсем уже обнаглел !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися