"Це зрежисована постановка": харківські націоналісти обурені протестом під Офісом президента

Харківські активісти назвали його політичним цирком і заявили, що "справжні націоналісти" так не роблять

Заступник керівника харківської ВПО "Фрайкор" Богдан Войцеховський розкритикував  суботній протест на підтримку Стерненка під Офісом Президента. Його слова оприлюднили в офіційному Telegram-каналі організації.

За його словами, акція була яскравою і сильною лише на і для фотографій. У справжність дій та злості активістів він не вірить.

"Адміністрація президента з розбитими вікнами розмальована і навіть трохи підпалена, важко представити, яку велику кількість поліцейських прийшлось подолати активістам, щоб зробити таке. Що? Поліцейських не було? Як таке можливе? Невже протест зрежисований", - пише Войцеховський.

За словами лідера організації, "Фрайкор" один-єдиний раз влаштовував акцію під ОП, і тоді на вході до території усіх активістів поліція не пропускала без огляду, хоча простест передбачався абсолютно мирним.

"На всі мітинги, які ми організовуємо в Харкові поліції в обов'язковому порядку має приходити більше ніж активістів, щоб прослідкувати чи виникне бажання в нас порушувати закон, можливо в Києві з цим справи складаються по іншому, можливо там поліція ставиться толерантніше до мітингуючих", - дивується Войцеховський.

Окремо заступника керівника "Фрайкор" обурив факт наруги над державними символами. Він стверджує, що так вчинити могли лише фальшиві націоналісти.

"Сьогодні у всіх "справжніх націоналістів" на очах палили та розмальовували тризуб і нікому не прийшло в голову зупинити це", - каже активіст.

За його словами "справжні націоналісти" завжди захищають державні символи і роблять усе, аби вони не постраждали.

"Це був просто політичний цирк, не ведіться на нього, це зрежисована постановка влади для народу, щоб той не бачив інших проблем, яку здійснили безідейні виконавці", - заявив лідер "Фрайкору".

У організації впевнені, що за "режисурою" протесту стоїть сам Аваков, проти якого також виступали учасники протесту під ОП.

У суботу в Києві пройшов мітинг під стінами ОП на підтримку вироку суду про ув'язнення активіста Сергія Стерненка. В результаті протестувальники розмалювали фасад будівлі Адміністрації президента різними написами, повибивали шибки та навіть намагалися підпалити її.

Раніше "Коментарі" розповідали, що активісти ВПО "Фрайкор" проводили у школі урок "патріотичного виховання" і розповідали учням про війну на Донбасі. Через це харківська мерія відсторонила директора школи від посади.



Джерело: https://t.me/freikorps_org

старик

22 березня 2021, 13:35

кому это выгодно? поче му то мне закрадывается большое подозрение, что за этим стоит главбарыга и "главпатриот" уж больно его почерк просматривается.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися