Терехов не дотримав обіцянку. Харківський Коксохім буде ще 7 років труїти людей

Незважаючи на те, що він обіцяв направити звернення до Президента, Верховної Ради та Генеральної прокуратури з відповідними вимогами, заводу дозволили працювати далі

Коксовий завод "Новомет", який розташований у Харкові, отримав дозвіл від Державної екологічної інспекції у Харківській області на викиди забруднюючих речовин в атмосферу. Про це повідомили у "Суспільному" з посиланням на Олександра Константинова, лідера ініціативної групи проти роботи коксового заводу.

Згідно документу, який опублікував Константінов, "Новомет" отримав дозвіл на забруднення атмосфери ще на 7 років.

Усе це, попри обіцянки тимчасового мера Харкова Ігоря Терехова припинити діяльність підприємства, яке ігнорує українське законодавство і продовжує викидати отруйні речовини в атмосферу.

picture

Слово харків'янам закрити "Коксохім" Терехова дав ще під час своєї зустрічі з ініціативною групою харків'ян, яка була присвячена ситуації довкола коксового заводу "Новомет" 23 лютого у Харківській міськраді. І це далеко не перша обіцянка Терехова стосовно заводу. Перед цим він заявляв те саме у жовтні 2020 року.


"Це не вкладається в голові: вони труять харків'ян, обманюють і ігнорують, не платять за землю. Ситуація просто кричуща", - обурювався Ігор Терехов.

Після цих слів він пообіцяв на сесії міськради в лютому прийняти звернення до президента, ВР та Генпрокуратури з закликом втрутитися в ситуацію.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що суд відмовився розглядати справу проти "Коксохіму", через те, що прокурор у своєму позові додав висновок експерта, у якого був "нерозбірливий почерк".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися