"Через нерозбірливий почерк": у Харкові суд відмовився розглядати мільйонний позов до "Коксохіму"

Суд не зміг розібрати, що експерти написали у висновку про забруднення атмосферного повітря "Новометом", тому повернув позов про відшкодування назад прокурору

Суд не взяв до розгляду позовну заяву до ТОВ "Коксовий завод "Новомет" через доданий до нього висновок експертів, про це повідомляє Харківський антикорупційний центр з посиланням на ухвалу суду.

Прокуратура звернулася до суду з позовом про стягнення з ТОВ "Коксовий завод "Новомет" 3,475 млн гривень збитків, які той заподіяв державі через свої викиди забруднюючих речовин в атмосферу, які у рази перевищують норму.

Втім, суд вирішив залишити позов без розгляду і повернув заяву назад прокурору для усунення недоліків.

"Так, доданий прокурором до позовної заяви висновок експертів від 24.02.2021 №16395/21074/2615-2622/2623/2630 не придатний до читання, а саме: має розмитий та нечіткий текст, частина якого взагалі не придатна для читання", - написали в ухвалі суду.

Позов був поданий на підставі того, що попри рішення суду, яке було винесене ще в грудні, завод продовжував свою роботу. Хоча у рішенні було чітко сказано, що він має зупинити свою діяльність до отримання дозволу на викиді. Проте "Новомет" подав апеляцію і продовжив працювати.

"Роками коксовий завод у Харкові забруднює повітря. Шкідливі викиди, які нічим не фільтруються, приносять місцевим мешканцям хвороби. Роками місцева влада, контролюючі та правоохоронні органи закривають очі на протиправну діяльність заводу. Всі кримінальні провадження та приписи ігноруються. Ані мітинги, ані позови до суду, ані перекриття дороги – нічого не змогло змінити ситуацію протягом десяти років", - пишуть у повідомленні Харківського антикорупційного центру.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки мера Ігор Терехов звернувся до державної Комісії  питань техногенної та екологічної безпеки з вимогою заборонити роботу заводу "Новомет". "Коментарі" повідомляли, що Секретар Харківської міськради вважає звернення до Комісії останнім законним кроком, який може зробити влада.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися