Чому Facebook заблокував харківську активістку після допису про пожежу у лікарні

Наталя Попова назвала пожежу у "Чорнобильській" лікарні невипадковим збігом обставин

Харківську активістку та борчиню за медицину та права медиків Наталю Попову заблокували у Facebook. Про це розповіла сама Наталя у своєму особистому каналі Telegram.

"Все, мене заблокували у Fb. Не можна писати про медицину. Жаліються", - повідомила Наталя, а трохи пізніше поділилася посиланням на свою нову сторінку, якою планує користуватися на час блокування.


За її словами, основну сторінку адміністрація Facebook заблокувала на місяць через численні скарги користувачів. Сама ж активістка вважає, що скарги - це організована кампанія проти неї, яка виконана за допомогою так званих ботоферм, адже звичайні харків'яни не стали б жалітися на її дописи.

На новій сторінці активістка Попова та її підписники розмірковують, кому б могла перейти дорогу волонтерка, адже її робота в усьому покладена на допомогу хворим та лікарям під час пандемії Covid-19.

Втім Наталя Попова часто виступає з критикою влади і управління медичної сфери, вказує на помилки та провали медичної політики в області, і, навіть, кілька разів зверталася напряму до міністра охорони здоров'я.

Нинішнє блокування сторінки активістки трапилося майже одразу після того, як вона опублікувала допис про пожежу, яка трапилася в одній з будівель Обласного диспансеру радіаційного захисту, знаного у Харкові як "Чорнобильська лікарня". Активістка прокоментувала пожежу словами "Цікавий збіг обставин", а інші дописувачі написали, що саме у цю будівлю пропонували встановити кисневу бочку. Нею планували замінити практику постійного витрачання державних грошей на кисневі концентратори, які влада закуповує тисячами, але вони не завжди допомагають, і просто лежать на складах та не використовуються.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у Харківській області спостерігається позитивна тенденція щодо захворюваності на коронавірус - за останні дві доби зафіксували менше ніж 100 нових випадків.



Джерело: https://t.me/krotkh
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися