Як у Харківській області покращилася ситуація із захворюваністю на Covid-19

В області сильно знизилася кількість нових хворих та тих, хто зараз хворіє на коронавірус

У Харківській області за дві доби на коронавірус захворіли менш як 100 осіб. Це один з рекордних позитивних показників за останній рік. У понеділок тести з підтвердженим діагнозом отримали 66 мешканців Харкову та області. Про статистичні показники за добу розповіли у Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

Найбільша кількість випадків - 48 - традиційно була зафіксована у Харківському районі, зокрема у самому Харкові - 43. Також по кілька нових хворих виявили у Богодухівському районі - 5, Ізюмському - 6, Куп'янському - 4, Чугуївському - 3.

picture

За останній тиждень в області стрімко зменшилася кількість тих, хто наразі активно хворіє на коронавірус. Наразі під медичним наглядом перебувають 4 985 мешканців Харкову та області.

За весь період пандемії в регіоні виявили 147 456 випадків захворювання Covid-19, з них 139 091 пацієнт вилікувався, а от 3 380 мешканців Харківщини померли. За останню добу коронавірус забрав життя 13 харків'ян.

picture

На всій території України за добу було виявлено 1 602 нових випадки коронавірусу. З них 94 особи - медпрацівники, а 95 - діти.

У понеділок від коронавірусу та його наслідків померли 118 українців, найбільше - у Донецькій області - 15. По 13 смертей у трьох областях: Харківська, Херсонська та Дніпропетровська.

ТОП-3 коронавірусного антирейтингу за новими випадками Covid-19 з величезним відривом очолює місто Київ - 700 нових пацієнтів.

За добу було проведено 57 556 тестувань на наявність коронавірусу методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2.Також було зроблено 48 161 щеплення різними видами вакцини. Повністю пройшли вакцинацію вже 152 142 українці. З них - 10 157 - мешканці Харківської області.

picture

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у неділю було зафіксовано найменшу кількість нових випадків захворювання на коронавірус в області за весь рік - менш як 10.



Джерело: https://labcenter.kh.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися