Харків'яни під ОП вимагають від Зеленського взяти під контроль розслідування смерті Кернеса

Під Офісом Президента активісти протестували з вимогами про розслідування смерті харківського мера Геннадія Кернеса та того, як у влади опинився Ігор Терехов

Серед мітингувальників переважно були мешканці Харкова, вони вимагали від президента Володимира Зеленського активного втручання у розслідування обставин загибелі Геннадія Кернеса, передає RegionNews.

Активісти стверджують, що наразі невідомі усі обставини хвороби та смерті колишнього мера, можливо це зроблено умисно, аби приховати, що його смерть та зміна влади у Першій столиці були невипадковими и є наслідками злочину.

На акцію люди принесли з собою плакати: "Харків'яни чекають на правду", "Вимагаємо розслідування смерті Кернеса", "Харків проти узурпації", "Врятуйте Харків від рейдерства".

Учасники протести вимагали, аби до них вийшов сам Володимир Зеленський, а також декларували, що хочуть чесного розслідування.

"Ні рейдерству у Харкові", - вигукували активісти.

picture

Окрім лозунгів, протестувальники принесли з собою петицію, яку до цього так і не вдалося зареєструвати на сайті президента. У ній також йдеться про необхідність розслідування смерті Кернеса та обставин за яких мером Харкова тимчасово став Ігор Терехов. Звернення забрав в Офіс президента його представник та дав обіцянку, що воно буде зареєстроване.

За словами директора ГО "Всеукраїнська антикорупційна палата" Андрія Ільгова, який був учасником акції, є хтось, хто зацікавлений, аби петицію так і не прийняли.

"З нашої організації аж шестеро осіб намагалися її зареєструвати на сайті президента, але марно. Усі правила були дотримані", - розповів він.
Ільгов стверджує, що фактично відбулося захоплення півторамільйонного міста, а управління ним отримав незрозумілий суб'єкт.

"На сайті є такі геть незрозумілі петиції, ні про що, а нашу чогось не приймають. Президент, як голова РНБО має взяти під контроль харківське питання", - пояснив активіст.

Нагадаємо, за офіційною версією, мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року у Німеччині у приватній лікарні "Шаріте" через ускладнення від коронавірусу. Незадовго, 9 грудня з'явилося представлення, завірене його електронним підписом про те, аби провести голосування щодо призначення на посаду секретаря міськради Ігоря Терехова. Голосування відбулося, а після смерті Кернеса Терехов був призначений в.о. міського голови. Багато хто має сумніви у тому, що електронний підпис Кернеса був справжнім, адже за деякими даними під час хвороби він був без тями і прийняти рішення самостійно не міг.




Тат

15 вересня 2021, 11:10

Умер и умер, что воду мутить. Почему никого не волновал и не волнует дерибан в Харькове, начатый еще Гепой и расцветающий сейчас???

Иван

14 вересня 2021, 19:22

гепу прибрал Господь за всё его мошенничество и воровство. Собираетесь расследовать деятельность Всевышнего? А вот мошенничество с приходом к власти терехова надо расследовать.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися