У Харкові суд визнав незаконним повернення проспекту Григоренка імені Маршала Жукова

У суді не задовольнили апеляцію Міськради

У Другому апеляційному адміністративному суді Харкова було розглянуто апеляцію Харківської мерії щодо визнання рішення про повернення проспекту Григоренка старої назви незаконним. Суд відхилив клопотання та залишив попереднє рішення чинним. 28 вересня воно набирає законної сили. Про це повідомив у своєму Facebook один з ініціаторів позову проти Міськради Дмитро Булах.

"Тільки не смійтеся. Самому вже смішно. Міськрада знову нам програла в апеляції по Жукову", - пише активіст.

За його словами у Харків юридично знову повернувся проспект Григоренка.

"Сподіваюся, на цьому все скінчиться. Але не впевнений", - зазначає Дмитро Булах.

Нагадаємо, що у 2016 році проспект Маршала Жукова було перейменовано на проспект Григоренка рішенням голови ХОДА. Міськрада подала позов до ХОДА в окружний адмінсуд. У вересні цього року суд задовольнив вимогу про скасування цього рішення. Проте в силу воно ще не вступило. Наразі розглядається апеляція від ХОДА.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на сесії Міськради у лютому 2021 року Міськрада проголосувала за повернення проспекту Григоренка імені Маршала Жукова. Під час розгляду відбулося скандальне обговорення та блокування трибуни. Після цього до суду звернулися представники кількох фракцій з вимогою визнати це рішення незаконним. Міськрада зверталася до суду з клопотаннями про запит у Росії інформації щодо посад, які обіймав Жуков, проте суд їх відхилив. 10 червня суд задовольнив позов депутатів після того, як представники мерії не з'явилися на публічні дебати з цього питання. Харківська міськрада подала апеляцію.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися