У центрі Харкова проходить медовий ярмарок (Фото)

У центрі Харкова проходить медовий ярмарок (Фото)

У центрі Харкова все гуде, як у вулику, і пахне найсолодшими ароматами липи, акації, квітучої гречки і щедрого польового різнотрав'я.
Так, на щорічному ярмарку меду кілька десятків бджолярів пропонують широкий асортимент медової продукції, передає кореспондент "Коментарів".
Реалізувати свій мед приїхали пасічники не тільки з Харківської, але і з Полтавської, Луганської, Миколаївської та Запорізької областей.

Без описания 7
У Покровському сквері у виставкових наметах учасники медового ярмарку представили різні сорти меду: липовий (0,5 л - 110 грн, 1 літр - 220 грн), гречаний (до 120 грн за 1 літр), різнотрав'я (0,5 л від 70 грн, 1 літр до 150 грн), соняшниковий (60 грн за 0,5 л, 1 літр - 120 грн), мед, зібраний бджолами з квітів акації (150 грн - 0,5 л, 300 грн - 1 літр), лісовий (0,5 л по 120 грн, 1 літр до 250 грн), буркун (0,5 л - від 50 грн, 1 літр - 100 грн), чорноклен (від 90 до 140 грн), шавлія і глід (по 120 грн за 0,5 л, до 240 грн за 1 літр).

Без описания 4Зі слів заступника голови Спілки пасічників Харківської області Олексія Олійника, урожай меду в цьому році на 50% менше торішнього. Це пов'язано з тим, що на початку літа абсолютно не було дощів. 
Він також додав, що в нашій області найпоширеніший-соняшниковий мед. Хоч соняшники і самозапильні, а також обробляються гербіцидами. Що стосується гречки, то в області гречаних полів майже немає, зазначив Олійник.

Без описания 10
"З акацієвим медом у мене, пасічника, цього року йдуть справи краще. У тому році акації не було взагалі, вона тільки зацвіла і відразу вся злетіла, ми їздили збирати в Канів. Цього літа база відпочинку Соїча під Харковом вся в акації. А за липовим нікуди їздити не треба, щороку в лісі нашої області з цим проблем немає", - поділилася бджоляр Ірина зі Старого Салтова.

Без описания 7
Також медовий ярмарок працює на сходах ХНАТОБу, де незважаючи на менший асортимент, якість і ціни залишаються "солодкими".  Так, за 1 літр липового меду тут просять від 200 гривень, акацієвий мед - до 290 гривень, а лікувальні - мед шавлії і глоду можна придбати за 90 грн за 0,5 л.

Без описания 4
"Найбільше покупці люблять мед з різнотрав'я, що складається з нектару і пилку шелюги, соняшника, розторопші та шавлії, його їздимо збирати на поля під Харковом", - розповів пасічник Ігор.

Без описания 10
Крім того, відвідувачам ярмарку запропонована й інша продукція бджільництва, а саме: горілка-медовуха (від 60 до 100 гривень за 0,5 л), крем-мед (0,5 л. - 70 грн.), горішки в меду (від 50 до 100 грн.), пилок (60 - 90 грн.) і мед в сотах (від 25 до 70 гривень).

Без описания 5
Вдень на ярмарку ми застали не так багато покупців, але ті, хто прийшов ходять від намету до намету, пробують солодке різноманітність і вже, здається, самі не в силах зрозуміти, який мед їм сподобався більше.
"Все так смачно, а головне корисно, у мене очі розбігаються. Два дні тому, на відкритті ярмарку, купила півлітрову баночку липового, а сьогодні прийшла знову, ту баночку вже майже доїли", - поділилася харків'янка Марія.

Без описания 10
Крім цього на ярмарку увазі покупців представлена сувенірна продукція, товари народного споживання, авторські прикраси. Також на ярмарку всі бажаючі зможуть придбати для будинку і своєї ділянки квіти і рослини.

Без описания 9
Для тих, хто ще не бачив цього на власні очі, поспішаємо повідомити, що ярмарок працює щоденно з 08:00, на сходах ХНАТОБу - до 25 серпня, у сквері за Покровським монастирем - до 21 серпня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися