В Харкові 2-річна дитина отруїлася нітратами

З’ясувалося, що батьки поїли дитину водою із свердловини

У Новобаварському районі Харкова дитина віком 2 роки і 3 місяці отруїлася нітратами. Про це повідомляє ДУ "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", передають "Коментарі. Харків".

В лабцентрі кажуть, що це перший такий випадок, зареєстрований у поточному році.

Як з’ясувалося, батьки дитини використовували воду з власної індивідуальної артезіанської свердловини. Цією водою дитину поїли та готували на ній їжу.

Фахівці взяли проби та дослідили їх. Виявилося, що вміст нітратів у воді перевищує гігієнічний норматив.

Дитину з отруєнням госпіталізували до відділення реанімації і інтенсивної терапії КНП ХОР "Обласна дитяча клінічна лікарня №1". Зараз після проведеного лікування її виписали з лікарні у задовільному  стані.

В лабцентрі ще раз нагадали, що для задоволення питних та господасько-побутових потреб населення, особливо дітей, необхідно використовувати лише питну воду, яка є безпечною для здоров’я. При цьому дітям до 3-х років бажано взагалі не давати воду з власних свердловин, колодязів та природних джерел.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області під час пожежі постраждала 14-річна дитина. Школяра з опіками рук госпіталізувала швидка допомога.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися