У харківському гіпермаркеті виявили небезпечну іграшку для дітей

Було вжито необхідних заходів щодо заборони реалізації іграшки

У будівельно-господарському гіпермаркеті Харкова вилучили з продажу дитячі іграшки, які виявилися небезпечними, бо могли травмувати дітей. Про це повідомляє Держпродспоживслужба у Харківській області.

За інформацією джерела, у гіпермаркеті була проведена планова перевірка, у ході якої фахівці виявили іграшку у вигляді пожежного автомобіля, виготовленого з пластмаси. У ході лабораторних досліджень було встановлено, що ця іграшка має гострі кінці, задирки, які можуть травмувати дітей. Зазначається, що всі необхідні заходи щодо заборони реалізації небезпечної іграшки були негайно вжиті.

Фахівці нагадують, що при виборі іграшки для дитини слід бути дуже уважним, адже яскраві, фарбовані, гумові або пластикові іграшки можуть бути небезпечними для здоров'я дітей, оскільки можуть містити свинець або інші шкідливі речовини.

Наприклад, поліциклічні ароматичні вуглеводні (ПАВ), ноніфенол, формальдегід, нікель та оловоорганічні сполуки можуть спровокувати отруєння, хронічні алергії, опіки та навіть онкологічні захворювання та затримку розвитку дитини.

Щоб переконатися у безпечності іграшки, слід звернути увагу, чи є на ній знак відповідності технічним регламентам. Він має форму незамкнутого з правого боку кола, всередині якого вміщено стилізоване зображення трилисника. У разі його відсутності на іграшці її краще не купувати.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Харків" писав про те, що у харківських магазинах продавали небезпечну для здоров'я м'яту. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що харків'яни продавали підроблений алкоголь під виглядом відомих брендів. Продаж фальсифікату здійснювали протягом 2020 та 2021 років.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися