Знущалася над чотирирічним сином: у Харкові судитимуть горе-матір

Дитина потребувала постійного медичного і особливого догляду

У Харкові жінка, яка не виконувала свої обов'язки по догляду за дитиною, постане перед судом. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Наголошується, що Харківська місцева прокуратура № 3 направила до суду обвинувальний акт стосовно жінки, яка злісно не виконувала обов'язки по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 166 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Руслана Скуратовича, встановлено, що 40-річна мешканка Харкова протягом року систематично не виконувала покладені на неї чинним законодавством обов'язків по догляду за чотирирічною дитиною. Відомо, що при цьому жінка отримувала державну допомогу на утримання малолітньої дитини. Жінка неодноразово залишала свого сина у своїх знайомих. Хлопчик, перебуваючи у сторонніх осіб без батьківського нагляду, отримав тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок яких його госпіталізували в медичний заклад, щоб провести операцію.

Дитина потребувала постійноого медичного і особливого догляду, проте мати віддала сина тій же знайомій. Через тиждень хлопчика доставили в лікарню із закритою черепно-мозковою травмою. На підставі рішення суду жінку позбавили батьківських прав.

10 лютого поточного року жінці повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 166 КК України - злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. Досудове розслідування здійснювали слідчі Немишлянського відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Наразі обвинувальний акт стосовно жінки направлено до суду. Їй загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що в Харкові вогонь залишив без житла чотири сім'ї.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися