У Харкові батьки Миколи Харківського можуть потрапити до в'язниці: Резонансна ДТП на проспекті Гагаріна

Батьків Миколи Харківського судитимуть

У Харкові прокуратура вручила підозру батькам 16-річного Миколи Харківського, якого судять за смертельну та резонансну ДТП на проспекті Гагаріна. Про це розповіли у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Микола вчинив цілу низку адміністративних та кримінальних правопорушень. Окрім ДТП у районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської, хлопець ще у листопаді 2019 року через конфлікт із матір'ю та братом своєї однокласниці дістав у супермаркеті пістолет та вистрілив у опонентів. Після цього суд передав Миколу під нагляд матері до повноліття. Жінка ж регулярно виїжджала за кордон на заробітки, а отже, порушувала вимоги суду.

Тепер батьків підозрюють у злісному невиконанні встановлених законом обов'язків щодо догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 166 КК України). Їм загрожує обмеження волі чи в'язниця від двох до п'яти років.

Контекст:

 У Харкові 19 січня відбулося судове засідання, під час якого вирішувалося питання щодо продовження терміну утримання Миколи Харківського, учасника смертельної ДТП, під вартою. Суд задовольнив позов прокуратури та арешт Харківського без права вийти під заставу  на 60 діб – до 19 березня.

 Микола Харківський у перерві судового засідання сказав своєму адвокату Інні Данилової: "Я не приїжджатиму на суди!... Пох*й на все!" Свідками цієї ситуації були журналісти "Cуспільного".

 Нагадаємо, 26 жовтня 2021 року на перехресті проспектів Героїв Сталінграда та Гагаріна у Харкові трапилося смертельне ДТП. Автомобіль Infiniti на великій швидкості пролетів на червоне світло світлофора та зіткнувся з Chevrolet. За кермом останнього авто знаходився 58-річний чоловік. Він загинув на місці події. Ще троє людей потрапили до лікарні з різними травмами. Було встановлено, що водієм Infiniti був Микола Харківський 2005 року народження.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися