У Харкові СБУ блокувала контрабанду в Росію пристроїв для військової авіатехніки

До злочинної схеми були причетні співробітники Міністерства оборони

На Харківщині силовики блокували контрабандний канал, по якому до Росії переправляли комплектуючі для військової авіатехніки. Про це повідомив голова регіонального прес-центру СБУ Владислав Абдула.

Оперативники встановили, що у злочинній схемі були задіяні понад 20 осіб, у тому числі представники кримінальних кіл і співробітники Міністерства оборони, що відповідають за "військову прийомку". Ділки закуповували продукцію "Укроборонпрому" за допомогою фіктивних українських і російських фірм, після чого товари нелегально переправляли через кордон. Крім того, частина комплектуючих офіційно перевозили в країни ЄС, звідки реекспортували на територію країни-агресора.

У рамках спецоперації співробітники Служби безпеки затримали одного з фігурантів у Дворічанському районі. У його машині знайшли 11 електромагнітних пристроїв, які використовуються в військовій авіатехніці, а також 64 інфрачервоних патрона. Силовики також провели більше 30 обшуків, під час яких вилучили продукцію, документи офшорних та фіктивних компаній, банківські картки та гроші.

Двом учасникам схеми оголосили підозру за статтею 201 КК України ("контрабанда"). Слідчі дії тривають. Іншим фігурантам готують підозри у незаконному зберіганні зброї, контрабанди та порушення порядку міжнародної передачі товарів, що підлягають експортному контролю.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що в Харківській області машина військових зіткнулася з вантажівкою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися