У Харкові СБУ схопила банківських злодіїв

У зловмисників було спеціальне обладнання

У Харкові поліцейські викрили двох зловмисників, які за допомогою спеціального обладнання мали намір викрадати гроші з карток громадян. Про це йдеться в постанові Київського районного суду Харкова.

Суд розглянув клопотання слідчого Управління СБУ в Харківській області про арешт майна в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 359, ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 185 КК України (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації; закінчений замах на крадіжку).

Правоохоронці просили накласти арешт на вилучені у громадянина банківські чеки, гроші, мобільні телефони, банківські картки, полімерну планку з USB-роз'ємом, до якого підключена камера (модуль камери) і батарея живлення "Samsung" тощо.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період з 21 по 25 лютого в Харкові двоє громадян вирішили використовувати "скімер" з відеокамерою, який зчитує дані з банківських карт і фіксує пін-коди. 25 лютого в 18:45 двоє фігурантів встановили обладнання на банкомат "Приватбанку" на вулиці Алчевських, 1 у центрі Харкова.

4 березня в Холодногірському районі один з фігурантів придбав ще один "скімер" з мікрокамерою.

Крім того, 3 березня зловмисник, виготовивши дублікат картки, спробував зняти гроші з чужого банківського рахунку через банкомат "Приватбанку" на вулиці Холодногірській, 167. Однак злочинний умисел чоловіки не був доведений до кінця з причин, не залежних від його волі і бажання, оскільки банківська карта була заблокована працівниками АТ КБ "ПриватБанк", тому що власник картки виявив кілька спроб доступу до його рахунку.

За результатами огляду місця і житла фігуранта події вилучене майно, що слідчий просив заарештувати. Вивчивши матеріали справи, суд задовольнив клопотання і наклав арешт на вилучене майно.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що під Харковом в приватному будинку знайшли кілька десятків боєприпасів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися