Виправдовували агресію РФ: у Харкові затримали двох проросійських агітаторів (ФОТО)

Жителям Харкова загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з конфіскацією майна

Служба безпеки викрила та затримала у Харкові двох проросійських інтернет-агітаторів. Про це повідомляє прес-центр Управління СБ у Харківській області на сторінці у соціальній мережі Facebook.

Зазначається, що два харків'яни віком 25 та 58 років незалежно один від одного створювали та поширювали в соцмережах публікації на шкоду інтересам нашої держави.

У своїх публікаціях прихильники "русского мира" виправдовували збройну агресію Росії проти України, що згідно з останніми змінами до Кримінального кодексу є злочином.

"Співробітники СБУ затримали обох зловмисників у Харкові та повідомили кожного з них про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України (виготовлення, розповсюдження матеріалів, у яких міститься виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України)", - йдеться у повідомленні правоохоронного відомства.

За скоєний злочин проросійським агітаторам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з конфіскацією майна. Слідчі дії щодо фігурантів справи продовжуються.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що мешканці одного з будинків у Харкові на вулиці Ільмінській викликали поліцію та поскаржилися на чоловіка, який проводив агітацію серед сусідів із закликами про приєднання до "русского мира". За вказаною адресою прибув наряд поліції, зловмисник поводився агресивно, кидався на правоохоронців із ножем. Правоохоронці затримали правопорушника. У поліції зазначили, що для перевірки можливої причетності до співпраці з ворогом до територіальних підрозділів поліції доставлено 58 осіб.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися