У харківському дельфінарії вичерпуються запаси їжі для тварин: подробиці

Наразі у харківському дельфінарії мешкають два великих білих кити Пломбір і Сніжка, 9 дельфінів, морські котики та леви

Запасів їжі для тварин у дельфінарії Харкова вистачить на два тижні. Наразі там мешкають білі кити, дельфіни, морські котики та леви. Про це Суспільному розповіла очільниця дельфінарію Людмила Чезганова.

Директорка розповіла, що для того, аби вивезти тварин необхідна велика кількість великогабаритної техніки. На сьогодні технічна можливість вивезти мешканців дельфінарію відсутня немає.

"Має під'їхати підіймальний кран, який зніме купол, який покриває басейн. Температура повітря на вулиці має бути не менше 15 градусів. У нас є білі кити, дельфіни. Дельфінам небажано, коли температура нижче 15 градусів. Далі це величезна вантажна техніка має бути, в яку будуть поміщені великі ванни, в які будуть поміщені тварини, і ми їх перевозитимемо", — говорить Чезганова. 

Наразі у харківському дельфінарії мешкають два великих білих кити Пломбір і Сніжка, 9 дельфінів, морські котики та леви.

Зауважується, що кожного дня дельфінарій потребує близько 400 кілограмів риби. Запасів, наявних зараз, вистачить на два тижні. У дельфінарії переймаються, що в якийсь момент не матимуть можливость придбати їжу для тварин попри наявність коштів. 

Журналісти повідомляють, що на придбання великої партії риби коштів не вистачає, тому дельфінарій звернувся до  харків'ян із проханням допомогти: можна придбати квиток або перевести суму на банківський рахунок.

За словами Чезганової, тваринами цілодобово опікуються працівники дельфінарію - ветеринари, тренери. 

"Вони постійно, 24 години, весь час на місці. Коли йдуть бойові дії, снаряди поряд падають, люди не виїжджають, бо можна в якийсь момент виїхати, потім не буде можливості всередину потрапити"

Також, за її словами, в результаті ворожих обстрілів у дельфінарії пошкоджена частина вікон, дверей та купол.

Раніше на порталі "Коментарі" - Попри війну на Харківщині хочуть провести посівну кампанію.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися