ДБР викрило правоохоронця з Харкова на співпраці з фсб росії

На вимогу окупантів, «правоохоронець» збирав відомості щодо військової техніки українських військових, блокпостів, місць розташування підрозділів силових структур області.

Державне бюро розслідувань із співпрацею із Службою безпеки України викрили правоохоронця у Харківській області, який надавав дані російським окупантам. Про це повідомляє прес-служба відомства. 

Попередньо слідчі встановили, що оперуповноважений був завербований співробітниками фсб рф з початком повномасштабного вторгення країни-агрессора на територію нашої держави. На вимогу окупантів, "правоохоронець" збирав відомості щодо військової техніки українських військових, блокпостів, місць розташування підрозділів силових структур області. 

Зібрану інформацію, з конкретними геолокаціями, він передавав кураторам за допомогою одного з інтернет месенджерів. Крім того, у службовому автомобілі правоохоронця працівники ДБР виявили арсенал незареєстрованих боєприпасів. Наразі йому повідомлено про підозру, зокрема, у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічного позбавлення волі, з конфіскацію майна.11 травня 2022 року рішенням Київського райсуду Полтави підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що російські окупанти продовжують вивозити крадене в Україні продовольство на територію росії та тимчасово окупованого Криму. Зокрема зерно з Харківської області росіянам допомагають вивозити місцеві зрадники. Зазначається, що в селі Волохів Яр Харківської області колабораціоністи допомагають окупантам вивозити зерно з ангарів. Зерновози вирушають на російський кордон.

Раніше на порталі "Коментарі" - На виїзді з Харкова виявили тіла трьох розстріляних українців. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися