Зрадники допомагають окупантам вивозити зерно із Харківської області

Окрім зерна, окупаційні війська вивозять до Криму великі обсяги викрадених в Україні овочів

Російські окупанти продовжують вивозити крадене в Україні продовольство на територію росії та тимчасово окупованого Криму. Зокрема зерно з Харківської області росіянам допомагають вивозити місцеві зрадники. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Зазначається, що в селі Волохів Яр Харківської області колабораціоністи допомагають окупантам вивозити зерно з ангарів. Зерновози вирушають на російський кордон.

У ГУР Міноборони також зазначають, що окрім зерна, окупаційні війська вивозять до Криму великі обсяги викрадених в Україні овочів, зокрема, капусту, картоплю та буряк.

Станом на сьогодні є інформація, що значна частина викраденого на території нашої держави зерна розташована на суховантажах під російським прапором в акваторії Середземного моря. Найімовірніша країна призначення вантажу – Сирія. Звідти контрабандою зерно може постачатися до інших країн Близького Сходу.

Раніше "Коментарі" писали, що в тимчасово окупованому місті Балаклія Харківської області росіяни вирішили "влаштувати перевірку" гаражів місцевих жителів. Для цього господарів приміщень зобов'язали з'явитися за місцем розташування майна, інакше - окупанти зламуватимуть двері і братимуть, що їм потрібно.

Мер Балаклії Іван Столбовий пішов на співпрацю з окупаційною владою, а потім залишив місто та разом із сім'єю виїхав на територію Росії. Цю інформацію підтвердив і губернатор Харківської області Олег Синегубов, заявивши, що глава міста "фактично зрадив кожного громадянина свого населеного пункту".



Джерело: https://t.me/DIUkraine/469
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися