На Харківщині жителя Донеччини викрили в афері з землею за 35 млн грн

Дві земельні ділянки були виділені для ведення фермерського господарства

У Харківській області прокуратура вимагає повернути державі 89 га земель, які псевдофермер незаконно передав в суборенду. Про це повідомили у відділу комунікації прокуратури Харківської області.

Встановлено, що в 2017 році ГУ Госгеокадастра в Харківській області незаконно надала мешканцю Донецької області в оренду дві земельні ділянки загальною площею понад 89 га для ведення фермерського господарства на території Сахновщинського району.

Однак під час оформлення права на перший земельну ділянку чоловік не надав документи, що підтверджують його намір займатися фермерським бізнесом. Крім того, чоловік юридично не оформив фермерське господарство. Замість цього він передав землі в суборенду іншому фермерському господарству.

Надалі він незаконно отримав у користування іншу земельну ділянку, яку також передав в суборенду. Першотравнева місцева прокуратура направила до суду позовні заяви з вимогами визнати недійсними договори оренди та суборенди земельних ділянок вартістю понад 35 млн грн і повернути їх у власність держави.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що на Харківщині заборонять ловити рибу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися