ДТП на Сумській: Верховний Суд розгляне скаргу Зайцевої та Дронова в квітні

Для рідних загиблих в резонансній аварії на Сумській оскарження вироку у Верховному Суді буде важким випробуванням

3 квітня 2020 року Верховний Суд розгляне касаційні скарги, які подали адвокати винних у ДТП на Сумській Олени Зайцевої та Геннадія Дронова. Захист засуджених хоче опротестувати вирок Київського райсуду Харкова від 26 лютого 2019 року та рішення Харківського апеляційного суду від 14 серпня 2019 року.

Адвокат Зайцевої Юлія Плетньова наполягає на невинності своєї підзахисної і просить замінити 10 років за ґратами на умовно-дострокове звільнення. Захисник Дронова Геннадій Токарев теж не згоден із вироком, але просить Верховний Суд повернути справу на дорозслідування і встановити всі обставини трагедії і ступінь провини в ній підзахисного.

Рідним загиблих на Сумській про дату засідання у Верховному Суді ще не повідомили, розповіла "Коментарям. Харків" адвокат потерпілих Лариса Матвєєва.

"У будь-якому випадку, для них це важкий етап. Ми подали письмові заперечення на обидві касаційні скарги. І я не бачу підстав для задоволення скарги Зайцевої, про що ми повідомили в своїх запереченнях", - підкреслила Матвєєва.

Нагадаємо, резонансне ДТП на Сумщині сталося увечері 18 жовтня 2017 року. В результаті зіткнення автомобіля Volkswagen і позашляховика Lexus, яким керувала Зайцева, "японець" перекинувся і налетів на пішоходів. В результаті ДТП шестеро людей загинули, ще шестеро отримали травми.

Суд визнав провину обох водіїв, кожен отримав термін в 10 років позбавлення волі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися