У Харкові судитимуть чоловіка, який взяв заручницю та вдарив ножем поліцейського

Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо харків’янина, який у грудні минулого року взяв у заручниці жінку та поранив правоохоронця. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, зловмисник напав на жінку, яка відвела до дитсадочка дитину та поверталася додому. Він приставив їй до горла ножа та повідомив, що бере її у заручниці.

Перехожі, які стали випадковими свідками надзвичайної події, викликали поліцію. Правоохоронцям зловмисник заявив, що хоче негайно побачити свого знайомого та погодився обміняти на нього заручницю. Начальник сектору  карного розшуку районного відділу поліції, щоб звільнити заручницю, запропонував себе в якості обміну. Чоловік погодився.

Правоохоронець, намагаючись затримати зловмисника, запропонував йому запалити цигарку. Коли зловмисник відволікся, поліцейський спробував затримати чоловіка, але той вдарив його ножем у шию.

Наразі поліцейський одужав та повернувся до виконання своїх службових обов’язків.

Чоловіку інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 147 та ст. 348 Кримінального кодексу України. Якщо його вину доведуть у суді, він може отримати довічне ув’язнення.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові троє іноземців забрали у жінки 115 тисяч гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися