За співпрацю з РФ депутатці Дворічанської громади загрожує від 5 до 10 років

Під час тимчасової окупації Дворічанської громади депутатка співпрацювала з представниками Росії

Депутатці Дворічанської ОТГ Куп’янського району заочно повідомлено про підозру за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської обласної прокуратури.

Депутатку підозрюють у тому, що вона добровільно зайняла посаду, пов’язану з виконанням адміністративно-господарських функцій, у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території. Відповідно до ч. 5 ст. 111-1 КК України вказані дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років. Також у разі доведення провини буде заборонено обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

picture

Слідство встановило, що жінка у 2020 році була обрана депутатом у селища міського типу Дворічна від забороненої наразі в Україні політичної партії. Під час тимчасової окупації селища вона обрала для себе шлях працювати на представників РФ.

“У липні цього року жінка обійняла посаду “виконуючої обов‘язки голови Дворічанського територіального управління військово-цивільної адміністрації Куп‘янського району Харківської області”, - повідомляють в Харківській обласній прокуратурі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області викрили трьох осіб, які співпрацювали з представниками Російської Федерації. Затримали двох чоловіків, які доєдналися до "народної міліції" в Куп’янську, та першу заступницю Вовчанського міського голови, вона співпрацювала з представниками РФ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися