Суд арештував корпоративні права громадянина РФ на понад 1 млн грн

Один із засновників підприємства проживає у Москві та сплачує в бюджет РФ податки від прибутку, отриманого в Україні

Суд арештував корпоративні права засновника харківського підприємства, який є громадянином Росії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування було здійснено за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова. Кримінальну справу відкрили за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Слідство встановило, що службові особи одного з ТОВ у Харкові співпрацюють з Російською Федерацією. Основний вид діяльності компанії - оптова торгівля. 

“Один із засновників підприємства — громадянин РФ — мешкає у Москві. Його внесок до статутного капіталу складає майже 91%, що у грошовому еквіваленті дорівнює понад 1,1 млн гривень”, — повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури. 

Там також повідомили, що в Україні засновник отримує прибуток від господарської діяльності ТОВ, а податки сплачує в державний бюджет РФ. Своїми діями фінансує війну в Україні. 

Також, на переконання слідчих: “Існує ризик прийняття рішень керівництвом щодо подальшого забезпечення на території України провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором”.

Дзержинський районний суд м. Харкова арештував корпоративні права засновника ТОВ громадянина РФ у сумі понад 1,1 млн гривень. Наразі відбувається передача активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ексдепутатці Дворічанської громади Куп’янського району заочно повідомлено про підозру за співпрацю з російськими окупантами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися