Депутат Харківської міськради привласнив бюджетні кошти: його чекає суд

Частину коштів депутат витратив на придбання авто

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно депутата Харківської міської ради. Йому інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, службового підроблення та легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що у 2020 році депутат Харківської міської ради ради від політичної партії “ОПЗЖ”, який є директором ТОВ, привласнив, спільно з керівником і працівником науково-виробничого підприємства, понад 9 млн грн з державного бюджету. Кошти були виділені на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу у смт Новопокровка Чугуївського району. У прокуратурі повідомили, що обсяги виконаних робіт були завищені.

Щоб приховати реальне походження коштів, з рахунку ТОВ майже 2,5 млн грн пішло на купівлю автомобіля Audi Q8. Також кошти опинилися на особистих рахунках директора, а залишок — на рахунках науково-виробничого підприємства.

Обвинувальний акт стосовно директора підприємства направили до Київського районного суду м. Харкова.

Двоє спільників депутата наразі перебувають у статусі підозрюваних, досудове розслідування стосовно них триває.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Красноградський районний суд Харківської області взяв під варту колишнього голову Красноградської районної державної адміністрації. Ексголову РДА підозрюють у заволодінні бюджетними коштами, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та у службовому підробленні (ч. 3 ст. 191 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися