На Харківщині взяли під варту ексголову РДА

Ексголову РДА підозрюють у заволодінні бюджетними коштами

Красноградський районний суд Харківської області взяв під варту колишнього голову Красноградської районної державної адміністрації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Ексголову РДА підозрюють у заволодінні бюджетними коштами, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та у службовому підробленні (ч. 3 ст. 191 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними досудового слідства, ексочільник Красноградської РДА у березні 2021 року, під час ліквідації місцевих районних державних адміністрацій уклав фіктивні договори з фізичними особами-підприємцями щодо надання послуг з перевезення автотранспортом. Підозрюваний діяв, попередньо змовившись з іншими особами. 

Замовлені послуги фактично не надавались, однак колишній голова РДА підписав акти виконаних робіт. І фактично за не отримані послуги з рахунку Красноградської державної адміністрації було перераховано майже 200 тис. грн бюджетних коштів.

За вчинене правопорушення суд залишив ексчиновника під домашнім арештом. А ексголова РДА самовільно змінив місце проживання, переїхав до іншої області та не з’являвся за викликами до слідчого. 

Підозрюваного оголосили в розшук. Правоохоронці знайшли колишнього службовця у Запорізькій області. 

Наразі суд вирішив взяти підозрюваного під варту. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині затримали працівницю податкової служби. Вона під час окупації м. Куп’янськ перейшла на бік країни-агресора. Співробітниця забезпечувала видачу патентів, приймала податкову звітність, надавала дозволи на ведення підприємницької діяльності із одночасним стягненням встановленої плати.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися