Рецидивіста судитимуть за вбивство: йому загрожує довічне ув'язнення

Правоохоронці у Харкові затримали чоловіка, який зарізав знайомого

Богодухівська окружна прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт щодо 20-річного раніше судимого чоловіка. Йому інкримінують вчинення умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Досудове розслідування встановило, що 3 січня 2022 року молодик приїхав до свого батька у с. Огульці Валківського району. Чоловік зустрівся зі своїм старим знайомим і в ході зустрічі між ними виник конфлікт. Молодик ножем вдарив у шию 38-річному хазяїну будинку, від чого той помер на місці.

“Після вбивства молодик втік до м. Харкова, де переховувався від правоохоронців. Проте завдяки злагодженій та спільній роботі окружної прокуратури та поліції через декілька днів втікача було викрито на території Шевченківського району м. Харкова”, - повідомили в прокуратурі.

Чоловік перебуває під вартою. Його справу розглядатиме Валківський районний суд Харківської області. Якщо провину чоловіка доведуть, то йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що зловмисники в інтернеті привласнюють гроші під виглядом надання виплат українцям, які постраждали від війни. Вони збирають дані з карток людей, після чого спустошують рахунки.

Аферисти поширюють фейкову інформацію про соціальні виплати, створюючи сторінки-клони державних організацій, керівництва держави, представників ООН, Червоного Хреста, благодійних фондів, банків тощо. Для реалізації злочину здебільшого використовують фішинг.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися