На Харківщині арештували корпоративні права громадян РФ та Білорусі: подробиці

Громадяни РФ та Білорусі втратили на Харківщині корпоративні права на 2 млн грн

Чугуївська окружна прокуратура Харківської області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом планування, підготовки, розв'язування та ведення агресивної війни та за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 437, ч. 2 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що на території Чугуївського району діяли компанії, засновниками яких є громадяни сусідніх  країн — РФ та Білорусі. Серед засновників компаній — 17 росіян та білорусів. Вони мешкають у столицях держав-агресорів та у тимчасово окупованому Криму.

Сфера діяльності виявлених компаній різноманітна - від роздрібної торгівлі фарбами до діяльності салонів краси.

Було встановлено, що громадяни сусідніх країн отримують в Україні прибуток від господарської діяльності компаній та сплачують податки до державних бюджетів РФ та РБ Цим фінансують озброєння, яким війська РФ будуть бити по мирним жителям України. 

Київський районний суд м. Харкова арештував корпоративні права росіян та білорусів на суму близько 2 млн гривень. Наразі триває передача корпоративних прав в управління АРМА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у середу, 28 вересня, було арештовано корпоративні права підприємств, засновниками яких значаться громадяни Росії. Загальна сума арештованого сягає майже 15 млн грн. Також під арешт потрапив комплекс приміщень, загальна площа яких складає понад 1000 кв. метрів. Серед видів діяльності підприємств - ведення гуртової та роздрібної торгівлі, надання в оренду нерухомості, надання ветеринарних послуг, діяльність ресторанів тощо.



Роб

12 жовтня 2022, 12:52

почему нет?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися