"Гуманітарка” як прикриття: “благодійник” ухилявся від сплати податків

“Благодійник” не сплатив до українського бюджету майже 7 млн гривень

Керівнику благодійного фонду заочно повідомлено про підозру за фактом умисного ухилення від сплати податків. Це призвело до фактичного ненадходження до Державного бюджету України коштів у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що 62-річний мешканець смт Високий Харківського району заснував благодійний фонд. Однак він не збирався допомагати людям - псевдоблагодійник організував схему ухилення від сплати податків під виглядом імпорту “гуманітарної допомоги”. 

“Благодійник” самостійно купляв в Європі продукти, одяг будівельні матеріали, однак в документах вказано, що товар - це гуманітарна допомога від компанії однієї з європейських країн. Це допомагало чоловіку не платити податки до Держбюджету України. Адже, відповідно до чинного законодавства гуманітарна допомога звільняється від оподаткування.

До того ж європейська компанія повідомила, що ніколи не мала взаємовідносин з вказаним благодійним фондом і жодних документів не надавала. 

Тож 62-річний чоловік не сплатив до українського бюджету майже 7 млн гривень. 

Наразі розглядається питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та оголошення його у розшук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині затримали колишнього слідчого, який раніше працював в одному з відділень Ізюмського районного управління поліції. Під час окупації Балаклії експоліціянт пішов на співробітництво з російськими військовими та добровільно зайняв псевдопосаду "поліцейського охорони". 

За даними слідства, поліціянт почав працювати у так званій "Народній міліції". Він охороняв адміністративні будівлі, склади. Також супроводжував місцевого "збирача податків", коли той збирав "данину" на ринку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися