Супроводжував «збирача податків» на ринку: слідчий з Харківщини працював на окупантів в Балаклії

Колишній слідчий з Ізюмщини став «поліцейським охорони» при окупантах.

На Харківщині затримали колишнього слідчого, який раніше працював в одному з відділень Ізюмського районного управління поліції. Під час окупації Балаклії екс-поліціянт пішов на співробітництво з російськими військовими та добровільно зайняв псевдопосаду "поліцейського охорони". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, поліцейський почав працювати у так званій "Народній міліції". Він охороняв адміністративні будівлі, склади. Також супроводжував місцевого "збирача податків", коли той збирав "данину" на ринку.

Правоохоронці затримали його 7 жовтня у Балаклії. За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури ексслідчому повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Наразі за клопотанням прокурора обласної прокуратури підозрюваного взято під варту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині група російського гру допомагали ворогу прицільно бити по позиціям Збройних Сил України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Управління СБУ у Харківській області.

Контррозвідка СБУ провела ще одну спецоперацію у Харківській області, в результаті якої викрила та припинила діяльність агентурної мережі РФ. Зрадники діяли на замовлення російської військової розвідки (більш відомої, як гру) та мали широкий спектр завдань.

Повідомляється, що викриті посібники ворога збирали та передавали інформацію про дислокацію Сил оборони України та військової техніки; займалися коригуванням і звітували про результати нанесення ракетно-артилерійських ударів РФ по об’єктах України; "полювали" за ракетними системами HIMARS.

За наявними даними, організаторами мережі є двоє мешканців Харківської області. Вони сформували пул інформаторів із кола своїх знайомих та друзів, яких використовували "в темну". Зокрема, створили групи у месенджерах, в яких, маскуючись "побутовими розмовами", дізнавалися про результати "прильотів" по об’єктах, а також про пересування української військової техніки, її кількість та вид тощо.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися