На Харківщині арештували прихильника “русского мира”

Чоловіка підозрюють у колабораційній діяльності

“Керівника” псевдогосподарчого відділу у смт Шевченкове, що на Харківщині, взяли під варту. 24-річному чоловіку повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування встановило, що під час окупації смт Шевченкове Куп‘янського району місцевий житель працював на окупантів. Відомо, що у червні військові РФ запропонували чоловіку обійняти посаду “керівника” так званого “господарчого відділу” в окупаційній адміністрації, на що колаборант погодився.

Чоловік виконував всі накази російських представників. Приміром, він організував встановлення на території населеного пункту білбордів з проросійською агітацією для підняття бойового духу загарбників.

“Колаборанта було затримано після деокупації ЗСУ Куп’янського району. Наразі підозрюваний перебуває під вартою”, - повідомили в прокуратурі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що керівнику благодійного фонду заочно повідомлено про підозру за фактом умисного ухилення від сплати податків. Це призвело до фактичного ненадходження до Державного бюджету України коштів у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Досудове розслідування встановило, що 62-річний мешканець смт Високий Харківського району заснував благодійний фонд. Однак він не збирався допомагати людям - псевдоблагодійник організував схему ухилення від сплати податків під виглядом імпорту “гуманітарної допомоги”.

Тож 62-річний чоловік не сплатив до українського бюджету майже 7 млн гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися