У Куп’янську затримано податківицю, яка співпрацювала з окупантами

Прокуратура продовжує виявляти зрадників на деокупованих територіях

Головній державній інспекторці Куп’янського відділу податків і зборів ГУ ДПС у Харківській області повідомили про підозру. Їй інкримінують вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.  

Досудове розслідування встановило, що під час окупації м. Куп’янськ податківиця добровільно співпрацювала з представниками Росії та погодилася працювати у незаконно створеному органі — “Податкова служба Харківської області”. 

До обов'язків співробітниці входило незаконне адміністрування платежів мешканців тимчасово окупованої території Харківської області. Її діяльність призвела до надходження коштів до бюджету окупаційної влади. “Також протягом серпня податківиця їздила до населених пунктів Куп’янського району та агітувала своїх колег співпрацювати з окупантами для зміцнення російської влади на Харківщині”, - повідомили в прокуратурі. 

Зрадницю затримали 12 жовтня у м. Куп’янськ. Наразі розглядається питання про обрання запобіжного заходу підозрюваній у вигляді тримання під вартою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області мешканцю одного із сіл оголосили підозру у колабораційній діяльності. У селі Хотімля місцевий житель публічно схвалював дії президента Російської Федерації. Також він заперечував здійснення збройної агресії Росії проти України.Підозрюваний також закликав жителів села до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями та окупаційною адміністрацією Росії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися