Схвалював дії президента РФ: на Харківщині виявили колаборанта

У Харківській області мешканцю одного із сіл оголосили підозру у колабораційній діяльності

У селі Хотімля 49-річний місцевий житель публічно схвалював дії президента Російської Федерації. Також він заперечував здійснення збройної агресії Росії проти України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.  

Підозрюваний також закликав жителів села до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями та окупаційною адміністрацією Росії. За даним фактом поліція відкрила  кримінальне провадження за  ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Відповідно до статті зловмиснику інкримінують колабораційну діяльність. 

У вівторок, 11 жовтня, слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заарештували “керівника” псевдогосподарчого відділу у смт Шевченкове у Харківській області. 24-річного чоловіка підозрюють у колабораційній діяльності. Було відкрите кримінальне провадження за ч. 5 ст. 111-1 КК України. 

Відповідно до результатів досудового розслідування, під час окупації російськими військовими смт Шевченкове Куп‘янського району мешканець населеного пункту співпрацював з окупантами.

У поліції повідомили, що у червні російські військові запропонували молодику працювати “керівником” так званого “господарчого відділу” в окупаційній адміністрації, на що колаборант погодився. Чоловік виконував всі вказівки російських представників. Приміром, він організував встановлення на території селища міського типу рекламних проросійських плакатів для підняття бойового духу окупантів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися