Підтримувала агресію, а після деокупації “перевзулась”: на Харківщині судитимуть прибічницю окупантів

Прибічниця окупантів розповідала російським ЗМІ про прихильність до Росії

На Харківщині 35-річній жінці повідомили про підозру про прихильність до держави-агресора. Було відкрито кримінальне провадження за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, з використанням засобів масової інформації.  Відповідно до ч. 3 ст. 436-2 КК України такі дію караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що 35-річна мешканка смт Куп’янськ-Вузловий наприкінці травня публічно висловила свою позицію на підтримку дій країни-агресорки в Україні.

Вона розповідала російському телеканалу “Звезда” про свою підтримку російської армії та про те, що з приходом військ РФ  стала почувати себе у безпеці. Прихильниця Росії розповідала про те, як її дитину “задавили с этим украинским языком”. 

Однак після звільнення населеного пункту від окупантів, вона швидко “перевзулась” та дякувала за отриману від України гуманітарну допомогу. 

Прокурори викрили жінку та повідомили їй про підозру.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківська обласна прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт щодо 41-річної харків‘янки. Їй інкримінують  несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ. Відповідно до ч. 2 ст. 114-2 КК України зловмисниці загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися