Харків'янку судитимуть за пособництво військам РФ: їй загрожує від 5 до 8 років ув'язнення

Жінка надіслала фото з інформацією про розташування ЗСУ та тероборони представникам країни-агресора

Харківська обласна прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт щодо 41-річної харків‘янки. Їй інкримінують  несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ. Відповідно до ч. 2 ст. 114-2 КК України зловмисниці загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Досудове розслідування встановило, що 15 серпня підозрювала сфотографувала екран з додатка, на якому містилося зображення місцерозташування одного з підприємств Індустріального району м. Харкова. Жінка вчинила обробку зображення і вказала на ньому місця розташування ЗСУ та тероборони. Після цього обвинувачена надіслала цю інформацію представникам держави-агресора.

Правоохоронці викрили харків'янку та повідомили їй про підозру. Обвинувальний акт направили в Київський районний суд м. Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у вівторок, 18 жовтня слідчі заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності жителю міста Ізюм. Слідство встановило, що після повномасштабного вторгнення російських військових на територію України 72-річний чоловік добровільно обійняв посаду головного лікаря в медзакладі в місті Ізюм. Підозрюваний активно підтримував збройну агресію РФ проти України. А напередодні деокупації міста Ізюм втік до країни-агресора. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися